OPREMA ATV-WORK

SPLOŠNI OPIS

Podvozje:
Podvozje 2×4 (en par pnevmatik) je sestavljeno iz nosilca na katerega sta pritrjeni polosi z masivnimi pnevmatikami ki jih odlikuje odličen oprijem tako na strmini kot v blatu.
Podvozje 4×4 (dva para pnevmatik) je sestavljeno iz nosilca in dvojnih gibljivih ročic na katere so pritrjene polosi. Prosto gibljiva kolesa se prilagajajo tudi najzahtevnejšim terenskim razmeram, masivne  pnevmatike pa poskrbijo za odličen oprijem tako na strmini kot v blatu. Odlično zasnovano podvozje, pa omogoča tudi miren tek brez tresljajev in odnašanja prikolice na asfaltnih in makadamskih cestah.

Zaboj:
Zaboj je narejen iz osnovnega nosilnega kovinskega platoja in krivljene pocinkane pločevine. Zadnja stranica ima možnost odpiranja z zapiralom, katero se tudi samodejno zapira. Montaža zaboja je enostavna, saj je potrebno namestiti le dva sornika, katera služita tudi za obračanje. Kot pomoč pri obračanju zaboja nam služi obračalna ročica, katero lahko izvlečemo iz kovinskega platoja. Na zadnjem delu so vgrajeni nastavki za montažo manjših podpornih koles, katera nam pomagajo pri montaži in demontaži zaboja. Togost zaboja zagotavljata tudi vzdolžna profila na zgornji strani zaboja, hkrati pa imata tudi odprtine za privezovanje tovora. Zaboj je opremljen s svetlobnimi telesi in odsevniki ter električnim kablom za priklop signalizacije.

Zaboj ima kot dodatno opcijo možnost namestitve dvosmernega dvižnega hidravličnega cilindra, kateri je povezan s hidravličnim agregatom na štirikolesniku.

Roka za les:
Na podvozje lahko namestimo tudi poljubno število rok za prevoz lesa in blokado hrbta. Roka za les ima gibljiv gornji del, kar nam olajša nakladanje oz. razkladanje tovora. Na spodnji strani ima narebričeno pločevino, katera preprečuje zdrs. Roko za les namestimo z vijaki, poljubno po dolžini vlečnega droga. Zadnji del podvozja lahko tudi podaljšamo v primeru potrebe prevoza daljših tovorov.

Blokada hrbta:
Blokado hrbta namestimo z vijaki, poljubno po dolžini vlečnega droga. Zagotavlja nam varnost pri zdrsu tovora naprej, ob enem pa služi kot odlagalno mesto za delovne pripomočke v gozdu (motorna žaga, sekira, cepin, verige in ostala privezovalna sredstva).

Plato za seno:
Plato za seno se odlično obnese za prevoz volumensko večjih in lažjih stvari kot so senene bale in podobno. Z dvema sornikoma se namesti na podvozje, hkrati pa ima tudi možnost obračanja kot zaboj, kot pritrditev spredaj, pa nam služi vzmetno zapiralo, katero je pritrjeno na vlečnem drogu. Narejen je iz kovinske konstrukcije ter jeklene mreže. Na spodnji strani ogrodja so pripravljene odprtine za možnost privezovanja tovora.

Vtična sklopka:
Na vlečnem drogu lahko odvijemo in snamemo vlečno sklopko in jo nadomestimo z vtično sklopko, kar nam služi za priklop na štirikolesnike brez vlečne krogle oz. traktorske priklope.

 

share on